Vuurwerkverbod in Rotterdam met Oud en Nieuw blijft

7 October 2020, 12:27 uur
Rotterdam & Regio
mainImage

Rotterdam handhaaft het afsteekverbod van consumentenvuurwerk tijdens de komende jaarwisseling en volgt daarmee niet de beslissing van de Amsterdamse burgemeester Halsema om het vanwege corona een jaar uit te stellen en alle beschikbare politiemankracht in de hoofdtad in te zetten bij het handhaven op illegale feesten.

Binnen het tijdvak van 31 december 18.00 uur tot 1 januari 02.00 uur dus geen vuurwerk in Rotterdam, terwijl de handhaving erop dit jaar al ingezet wordt vanaf halverwege deze maand. Een heroverweging acht burgemeester Aboutaleb niet aan de orde. ‘’De veiligheidspartners hebben voldoende tijd om zich hierop voor te bereiden en ook de vuurwerkbranche is tijdig meegenomen in deze ontwikkeling’’, heeft hij laten weten.

Gezien de recente ontwikkelingen ten aanzien van het aantal coronabesmettingen houdt hij er verder steeds meer rekening mee dat ook grootschalige (vuurwerk)evenementen niet door kunnen gaan. Nog deze maand zal hier een definitief besluit over genomen worden. ‘’We denken ondertussen wel na over kleinschalige alternatieven’’, zegt Aboutaleb. ‘’Op voorwaarde dat zowel de richtlijnen van het RIVM als die voor het veilig organiseren van evenementen in acht worden genomen.’’