Weer auto-inbraakgolf in de stad, Karremans (VVD) wil actie

8 September 2020, 18:22 uur
Rotterdam & Regio
mainImage
Envato, inzet: Jan van der Ploeg

Verschillende plekken in de stad, waaronder Kralingen, zijn in de nacht van maandag op dinsdag opgeschrikt door een inbraakgolf bij auto’s. Al eerder gebeurde dat, maar met name in de afgelopen nacht ging het goed mis. VVD-fractievoorzitter Vincent Karremans vraagt het stadsbestuur om snel actie te ondernemen. Camera’s zijn wat hem betreft een goed preventief actiemiddel.

In ieder geval aan Vijverweg, op de Oranjelaan, Julianalaan en Vredehofweg is het volledige dashboard eruit getrokken en sommige auto’s zijn zelfs compleet leeggehaald (stuur, dashboard en airbags). Ook in het centrum, Blijdorp en Nesselande zijn meerdere gevallen bekend van auto-inbraken met flinke schade tot gevolg. Bij een autoschadebedrijf op Zuid zijn vijftien auto’s met dezelfde soort schade gebracht.

‘’Dit zijn onaanvaardbare ontwikkelingen, deze plundertochten moeten gestopt worden. Elke auto met schade is er een teveel en 15 stuks is helemaal absurd’’, vindt Karremans. ‘’We hebben eerder aangedrongen op extra mobiele camera’s, de praktijk wijst namelijk uit dat de camera’s een preventieve werking hebben tegen bendes die als auto plunderaars rondtrekken. Er moeten dus extra mobiele camera’s komen, zodat Rotterdammers en hun bezittingen weer veilig zijn op straat.’’

Naast het plaatsen van camera’s wil de VVD graag weten welk plan het college van B&W verder in petto heeft om de inbraakgolven in de kiem te smoren.