Weinig behoefte bij GGD Rotterdam aan politiehulp

5 September 2020, 16:00 uur
Rotterdam & Regio
mainImage
Rechts: raadslid Van Aalst

De GGD in Rotterdam maakt niet de indruk grote behoefte te hebben aan de hulp van oud Rotterdamse politiemensen, die zich weken geleden hebben aangemeld om de gezondheidsdienst te ontlasten met het houden van contactonderzoeken van met corona besmette Rotterdammers.

Raadslid Van Aalst stelde vragen aan de burgemeester over het uitblijven van het antwoord op deze aanbieding. Maar: ‘’Er is geen individueel aanbod gedaan aan de GGD Rotterdam-Rijnmond'', meldde Aboutaleb. 

Hij had navraag laten doen, maar het enige wat bekend was dat er landelijk een inventarisatie is gedaan of er hulpaanbod beschikbaar was om te ondersteunen in de coronacrisis. Geen specifieke lokale offerte. Geen namen. Geen rugnummers.

Wel een gereserveerd zinnetje: ‘’Bij elk hulpaanbod dat de GGD krijgt, wordt gekeken of er een match te maken is met de huidige of toekomstige hulpvraag. We kijken daarbij niet alleen naar de hulpvragen bij het bron- en contactonderzoek, maar ook naar andere taken die de GGD uitvoert.’’

Is het college dan wel bereidt om samen met de GGD en de eenheidsleiding politie Rotterdam in gesprek te gaan zodat deze oud-politiemensen alsnog hulp kunnen verlenen aan hen die (indirect) hulp behoeven, vroeg van Aalst nog.

Aboutaleb: ‘’Indien behoefte aan dergelijke ondersteuning actueel is bij de GGD, wordt dit besproken in het regionaal beleidsteam waar beide partijen – GGD en politie - vertegenwoordigd zijn.’’