Wethouder Bert Wijbenga wordt burgemeester in Vlaardingen

28 June 2021, 22:07 uur
Rotterdam & Regio
mainImage
Bert Wijbenga.

Bert Wijbenga is maandagavond door de gemeenteraad voorgedragen als nieuwe burgemeester van de gemeente Vlaardingen. Hij volgt Bas Eenhoorn op, die daar sinds december 2019 waarnemend burgemeester is.

Wijbenga (VVD) is op dit moment wethouder en locoburgemeester in Rotterdam. Voor zijn wethouderschap was hij voorzitter van de raad van bestuur van woningcorporatie Woonbron en bekleedde hij diverse functies bij de politie. Hij kwam als beste bovendrijven van de veertien kandidaten die solliciteerden op de functie.

"Met zijn persoonlijkheid en energie heeft hij alles in zich om de verbinding te maken met Vlaardingers, zowel op straat als op het stadhuis, en Vlaardingen met trots op de kaart te zetten", zegt Stefanie Solleveld, voorzitter van de vertrouwenscommissie die hem voordroeg. "Met zijn ruime ervaring als bestuurder en in diverse functies bij de politie heeft hij een achtergrond die uitstekend aansluit bij een stap naar de functie van burgemeester in Vlaardingen. Hij kent bovendien de regio, heeft een groot netwerk en is gewend aan een stevige politieke cultuur’’.

Wijbenga is in Haarlem geboren op 7 februari 1964. Hij heeft politicologie gestudeerd aan de Vrije Universiteit in Amsterdam. Hij is getrouwd met demissionair minister van Infrastructuur en Waterstaat Cora van Nieuwenhuizen. Ze hebben vier volwassen kinderen.