Winnaars Publieke Werken 2021 exposeren in Dudok

10 August 2021, 13:25 uur
Rotterdam & Regio
mainImage
Ingezonden

Een selectie van de tien meest betekenisvolle inzendingen van Publieke Werken Rotterdam is bekendgemaakt door een vakjury bestaande uit Leana Boven (curator bij o.a. Casco Art Institute), Gyonne Goedhoop (TENT) en Frank Taal (galeriehouder). De selectie is gemaakt uit de ruim 670 werken die onderdeel waren van de buitenexpositie, die deze zomer in heel de stad en de Maastunnel te zien was. De selectie hangt sinds vandaag voor zes weken in de huiskamer van de stad: Dudok Rotterdam. Daarnaast zijn er enkele overzichten van alle 670 werken geplaatst, om nog een allerlaatste ode te brengen aan de spraakmakende expositie.

In de tweede editie van Publieke Werken, een buitenexpositie door heel de stad van 670 werken van makers van alle leeftijden heeft een jury tien extra betekenisvolle werken gekozen, die recht doen aan Rotterdam als multivocale stad. Het thema van Publieke Werken 2021 is Everything is possible. De jury koos -met dit thema in gedachten- na het zien van alle werken voor tien steekwoorden, die voor hen belangrijk waren bij de keuze van deze werken: hoop, tijd, loslaten, wrijving, vrijheid, noodzaak, tederheid, verwondering, collectiviteit en durf.

De jury heeft gekozen voor een collectie bestaande uit werken, die verschillende technieken, stijlen en thematieken omvatten, gemaakt door een diverse groep makers van alle leeftijden. De winnaars zijn: Khalid Amakran, Fatima Barznge, Linhuei Chen, Frank Hanswijk, Zahra Jentges, Dirk van Lieshout, Ninny Duarte Lopez, Sabine Metz, Safaa Ouadi en Job Taks.