Woontoren Hefkwartier nadert grote hoogte

27 May 2024, 13:15 uur
Rotterdam & Regio
mainImage
LMOFOTO

Op de kop van de Nassaukade op de hoek met de Oranjeboomstraat is de woontoren op de gewenste hoogte en vormt met de andere nieuwbouw het nieuwe waterfront op de Kop van Feijenoord tot aan het voormalige Unilever Complex. Het project in het Hefkwartier kende een aantal bouwfases D, W, Y en Z. De laatste fase X is de bouw van deze woontoren, goed voor 58 woningen.

Als alles op schema ligt kan  dit nieuwe stukje langs de zuidoever in december 2024 worden opgeleverd. Het gebied Kop van Zuid, grotendeels ontwikkeld in de jaren '90 van de vorige eeuw, is dan met de realisatie van het Hefkwartier nagenoeg verlengd met de Kop van Feijenoord.

Een volgende stap die daarna nog gemaakt gaat worden is de herontwikkeling van het oude Unilevercomplex tussen de Nassaukade en Roentgenstraat. Het project De Kaai op die plek  behelst een plan voor de realisatie van ongeveer 1000 woningen met herbestemming, fabrieksgebouw en nieuwbouw, een plan waarvan naar verwachting de eerste woningen worden opgeleverd eind 2026.