Zwaargewond meisje Vlaardingen naar revalidatiecentrum

11 June 2024, 13:40 uur
Rotterdam & Regio
mainImage
ANP

Het 10-jarige meisje uit Vlaardingen dat zwaargewond was geraakt nadat ze mogelijk door haar pleegouders was mishandeld, heeft het ziekenhuis verlaten. Ze is overgebracht naar een medisch centrum dat gespecialiseerd is in revalidatiezorg. Ze is niet meer in levensgevaar, maar "de onzekerheid over haar herstel blijft groot", staat in een verklaring die namens haar biologische familie is verspreid.

Een antwoord op de vraag hoe de situatie van het meisje zich zal ontwikkelen, is volgens Namens de Familie "helaas niet te geven". Vanwege haar privacy wordt vanaf nu niet meer over haar situatie gecommuniceerd, aldus de woordvoeringsorganisatie.

De biologische moeder en haar familie hebben nog "vele onbeantwoorde vragen over hoe het zo ver heeft kunnen komen", zo staat in de verklaring. Zij hopen op antwoorden via de verschillende onderzoeken.

De 37-jarige pleegouders van het meisje zitten vast en worden verdacht van poging tot doodslag en zware mishandeling, vrijheidsberoving en iemand in hulpeloze toestand brengen of laten.
 

 


Door: ANP