Namli en Engels trefzeker voor Sparta op Woudestein

22 February 2022, 17:55 uur
Sport
mainImage

In een besloten oefenwedstrijd op Woudestein won Sparta met 0-2 van Excelsior. De Kasteelheren wonnen met 0-2. Younes Namli en Mario Engels waren trefzeker. Voor Sven Mijnans was er een basisplaats.

Adrian Dalmau, die terugkeerde van een coronabesmetting, had de eerste echte grote kans van de wedstrijd. Nadat de Spanjaard werd bediend door Mario Engels werd zijn inzet geblokt. Even later kreeg Dalmau opnieuw een goede kans, nadat doelman Bo Geens de bal zomaar in zijn voeten had geschoven. Sparta's spits stuitte evenwel op de doelman.

Na de rust kwam Sparta al snel op voorsprong. Arno Verschueren speelde de bal handig door naar Younes Namli, die zijn doelpunt van vorige week tegen Willem II kopieerde met een knal in de korte hoek: 0-1. Hierna hadden Mario Engels en Sven Mijnans de kans om de marge te verdubbelen, maar zij misten.

Aan de andere kant kreeg Excelsior ook een grote kans. Couhaib Driouech kon van dichtbij uithalen, maar zag Maduka Okoye zijn poging keren. Vervolgens bleef Sparta de bovenliggende partij, maar verzuimde de 0-2 te maken. Invaller Lennart Thy kopte over uit een voorzet van Mijnans en Engels vond tot tweemaal toe doelman Pascal Kuiper op zijn weg, die na een uur Bo Geens onder de lat had vervangen. Bij de derde kans vond Engels wel het net. Mijnans stuurde de spits diep, die de marge verdubbelde.

Opstelling Sparta: Maduka Okoye, Laurent Jans (62. Giannis Masouras), Tom Beugelsdijk, Michael Heylen, Riza Durmisi (46. Mica Pinto); Younes Namli, Joeri de Kamps (73. Dirk Abels), Sven Mijnans, Arno Verschueren (77. Aaron Meijers); Adrian Dalmau (62. Lennart Thy), Mario Engels