Sparta speelt zich al veilig na 1-3 zege bij De Treffers

25 March 2023, 22:13 uur
Tahiri

Dankzij een kostbare 1-3 zege bij De Treffers klom Jong Sparta naar de elfde plaats in de Jacks League (tweede divisie), terwijl de voorsprong op Jong Volendam een zo goed als onoverbrugbare 15 punten bedraagt.

Toch nam De Treffers al na één minuut en zes seconden een 1-0 voorsprong. Een hoekschop van Campman kopte Oussama Bouyaghlafen achter Jong Sparta-doelman Schoonderwaldt. In de 7e minuut had de thuisclub zelfs de kans op 2-0, maar Schoonderwaldt lag in de weg bij de poging van Jordy Thomassen.

Jong Sparta kreeg in de 14e minuut de eerste grote kans. Jerrel Hak liep op doelman Kornelis af, maar hij miste de nodige controle, waardoor de Groesbeekse doelman kon ingrijpen.

Na 35 minuten kreeg Jong Sparta een strafschop na een handsbal van Langeveld in het strafschopgebied. Mo Tahiri benutte de strafschop feilloos (1-1). Het was het startsein voor de Spartanen om nog meer de aanval te zoeken. Rayvien Rosario ging er vandoor aan de rechterkant en met een prima assist bediende hij Mo Tahiri, die de 1-2 vanaf de rand van het strafschopgebied inschoot.

Na rust duurde het zeven minuten voordat Jong Sparta de eerste grote kans van de tweede helft kreeg. Dano Lourens probeerde het met een slim stiftje, maar doelman Kornelis trapte er niet in. Het was het startsein voor een fase waarin Jong Sparta in fases de controle had maar ook af en toe in de problemen kwam op het middenveld waar, De Treffers meer controle kregen ondanks een man minder. Rayvien Rosario mocht nog een keer aanleggen in de 72e minuut, maar zijn schot ging over. Dat was zijn laatste actie van de wedstrijd, waarin hij bij vlagen liet zien over voldoende kwaliteiten te beschikken voor de A-selectie.

Een kwartier voor tijd had Jong Sparta de wedstrijd in het slot moeten gooien. Dylan van Wageningen gaf de bal panklaar op Mike Frimpong, die voor een leeg doel zo lang treuzelde, dat er alsnog kon worden ingegrepen worden. De Treffers kreeg twee minuten later nog een grote kans op de gelijkmaker met een kopbal, maar die werd door Patrick Brouwer van de lijn gehaald.

In de slotfase kon Mehmet Yuksel de bal oppikken op het middenveld, nadat de doelman van De Treffers mee naar voren was gegaan bij een corner. Vanaf veertig minuten kon Yuksel de bal in een leeg doel plaatsen en de drie punten veiligstellen: 3-1. Met een elfde plaats, ver boven Jong Volendam, is Jong Sparta al verzekerd van behoud voor de tweede divisie.

Opstelling Jong Sparta: Youri Schoonderwaldt, Jay den Haan, Jason Meerstadt, Delano Vianello, Gaultier Overman, Patrick Brouwer, Rayvien Rosario (73. Mehmet Yuksel), Dylan van Wageningen, Jerrel Hak (83. David Garden), Dano Lourens (73. Mike Frimpong), Mohammed Tahiri (90. Farouq Limouri).