1 minuut stilte voor maestro Henk Schouten

29 April 2018, 15:24 uur
Sport
mainImage
Digitaal Dagblad
Afbeelding is niet meer beschikbaar

Voorafgaande aan de derby Feyenoord - Sparta, die nu wordt gespeeld, hebben Feyenoord, Sparta en Het Legioen 1 minuut stilte in acht genomen voor de op 86-jarige leeftijd overleden oud-aanvaller Henk Schouten, die acht seizoenen onafgebroken in het eerste elftal speelde. Hij werd afgelopen donderdag gecremeerd. Het grootste deel van zijn Feyenoord-periode (1955-1963) speelde Schouten linksbinnen in een vijfmansvoorhoede. De vleugel Schouten-Moulijn was de schrik voor de verdedigingen en bereidde de doelpunten voor, die hun vriend Cor van der Gijp bij bosjes scoorde. Van der Gijp scoorde van alles spitsen van Feyenoord de meeste goals, maar Henk Schouten heeft het record in één wedstrijd: negen stuks. (Feyenoord - De Volewijckers in 1956).

Het immense spandoek (zie foto) hing ook donderdag bij de ingang van het crematorium op Zuid. Eerder dit namen de Feyenoord-supporters op dezelfde eerbiedwaardige wijze afscheid van Reinier Kreijermaat, die sinds 1957 Feyenoord was komen versterken en dezelfde eerste Europa Cup-successen van de club meemaakte als Henk Schouten.


Raadslid Ruud van der Velden (Partij van de Dieren en fel voorvechter van het behoud van de Kuip) legde de 1 minuut-stilte op twitter vast.