Dagblad010 | 2e zege Neptunus en nog steeds fitte werpers

2e zege Neptunus en nog steeds fitte werpers

mainImage
Dudley Leonora sloeg met een daverende double Neptunus naar 1-1

door Jan van der Sande

Neptunus heeft zaterdag in 020 zijn tweede overwinning behaald op L&D Amsterdam in de Holland Series. Bij de thuisclub stond Kevin Heijstek op de heuvel en bij Neptunus was dat Orlando Yntema. 

Het duurde tot de vierde inning dat Dudley Leonora pas de eerste honkslag voor de drietanders kon laten noteren. Op dat moment had de ploeg al een 1-0 achterstand. De Amsterdammers hadden een beurt eerder drie hits geslagen en geholpen door een foutje in het infield kwam catcher Max Clarijs over de thuisplaat.

In de zesde slagbeurt kwam de gelijkmaker op het bord. Coco Johnson sloeg een tweehonkslag, Dwayne Kemp kreeg een vrije loop waarna Dudley Leonora met een daverende double de snelle Amerikaanse outfielder Johnson binnensloeg 1-1.

Neptunus rook zijn kans en die kwam ook snel. Quintin de Cuba begon met een hit en werd als loper vervangen door debutant Kaj Burema. Nu was het Coco Johnson die met een geplaatste klap voor de 2-1 voorsprong zorgde.

De thuisploeg had nog drie slagbeurten de gelegenheid om de zaken te keren, maar Orlando Yntema was niet van plan daaraan mee te werken. Coach Brian Finnegan wisselde tweemaal van werper. maar aan Neptunus-zijde klaarde Yntema de klus. Dit was naast de zege de grootste winst van de dag. Hierdoor behoefde Ronald Jaarsma niet terug te vallen op zijn bullpen. Omdat er misschien wel zeven wedstrijden gespeeld moeten worden hield hij een aantal werpers hierdoor fris achter de hand. Neptunus sloeg acht en Pirates zes hits.

Morgen, zondag 25 augustus om 14.00 uur gaan de Series verder met de derde wedstrijd in Rotterdam. Dinsdagavond verhuist het geheel weer naar Amsterdam, aanvang 19.30 uur.

 

 


Foto: Robert C. Bos