mainImage

Coach Slot hoopt dat Feyenoord finale zoals meeste duels benadert

24 mei 2022, 20:27 uur
Sport, IJsselmondeNieuws, Echwel Rotterdam

Trainer Arne Slot kan alleen maar hopen dat zijn spelers van Feyenoord woensdagavond tijdens de finale van de Conference League tegen AS Roma geen andere dingen doen dan in de voorgaande 54 officiële duels van dit seizoen. "Juist als de druk wat groter is dan normaal, dan moet je dichtbij jezelf blijven", zei hij.

Feyenoord is in Rotterdam en verre omstreken weer net zo populair als op 14 mei 2017 toen het eindelijk weer eens de landstitel veroverde. Duizenden supporters arriveerden dinsdag vanuit alle windstreken in Tirana. Ze waren vaak eerst naar Oostenrijk, Kroatië, Kosovo of Montenegro gevlogen. Directe vluchten zaten vol of waren veel te duur. Tijdens de finale stroomt De Kuip helemaal vol. Ook op het Stadhuisplein en op andere plaatsen in het centrum van Rotterdam zal het dringen worden.

"Natuurlijk krijgen we dat allemaal mee", zei Slot. "Maar onze fans zetten ons niet onder druk. Die motiveren ons juist extra. We willen tegen AS Roma doen wat we in de meeste duels hebben gedaan. We willen veel druk op de defensie van onze tegenstander zetten. Maar het zou goed kunnen dat dit minder goed gaat lukken. Ik verwacht namelijk niet dat AS Roma het spel verzorgd vanaf de defensie gaat opbouwen. Die gaan misschien wel snel de lange bal spelen. We moeten die bal dan snel veroveren en toch ons eigen spel gaan spelen."

De 43-jarige Slot kan in de voetsporen treden van Ernst Happel, Wiel Coerver en Bert van Marwijk, trainers die Feyenoord eerder naar een Europese hoofdprijs leidden. De club uit Rotterdam won in 1970 met Happel op de bank de Europa Cup 1. Coerver (1974) en Van Marwijk (2002) coachten Feyenoord naar winst van de UEFA Cup. "Ik ben pas drie jaar hoofdtrainer en heb dus nog wel even de tijd", zei Slot die als trainer nog op zijn eerste prijs wacht. "Maar als je de kans krijgt om een finale te winnen, dan moet je dat niet nalaten."

Slot heeft na een kort trainingskamp in Portugal het idee gekregen dat Feyenoord klaar is voor de finale. "Maar AS Roma is een ploeg van heel hoog niveau", zei hij. "Ze hebben dure spelers. Zulke dure spelers zijn we dit seizoen niet vaak tegengekomen, misschien alleen tegen Ajax en Olympique Marseille. Maar wij weten wat we kunnen. Het belangrijkste is dat we dat ook gaan laten zien in de finale."


Door: ANP | Foto: ANP