Feyenoord mist zevental en haalt Read en Slory bij selectie

3 April 2024, 21:03 uur
Sport
mainImage
ANP

Feyenoord-trainer Arne Slot moet het donderdagavond in de uitwedstrijd tegen FC Volendam stellen zonder liefst zeven spelers. Daarom zijn Givairo Read en Jaden Slory aan de selectie toegevoegd.

De Rotterdammers zagen afgelopen weekend Quilindschy Hartman wegvallen. De verdediger is maanden uitgeschakeld. Ook Justin Bijlow, Gernot Trauner, Antoni Milambo, Gjivai Zechiёl, Alireza Jahanbakhsh en Luka Ivanusec kunnen niet in actie komen aan de Dijk in Volendam.

"In de situatie waarin Volendam zit, is elk punt er een. Ook voor het vertrouwen in het team", zei Slot over de komende tegenstander, die afgelopen weekend een punt pakte bij Almere City. Eind vorig jaar verzekerde Feyenoord zich pas in blessuretijd van een zege op de nummer 18 van de Eredivisie. "Die wedstrijd heeft aangetoond dat wij ons tegen geen enkele tegenstander minder scherpte kunnen permitteren", aldus Slot.

Feyenoord boog afgelopen weekend tegen FC Utrecht een 2-0-achterstand om in een 4-2-zege. Volgens Slot was dat "een van onze betere wedstrijden dit seizoen". "Niet alleen vanwege de comeback, maar zeker ook door hoe wij de hele wedstrijd hebben gevoetbald."

FC Volendam - Feyenoord begint donderdag om 18.45 uur.


Door: ANP