Jan Smit haalt op social media uit naar voetbalbond KNVB

25 September 2023, 20:51 uur
Sport
mainImage
ANP

Jan Smit is woedend over het verschuiven van de voetbalwedstrijd Ajax - FC Volendam. Op Instagram spreekt de zanger, die ook voorzitter is van de voetbalclub FC Volendam, over competitievervalsing.

In zijn bericht, waarin hij een banner laat meelopen met 'Breaking News', veegt Smit de vloer aan met de KNVB. De voetbalbond wil dat het duel dat voor woensdagavond stond gepland op een later tijdstip wordt gespeeld. Daardoor kunnen Ajax en Feyenoord de resterende minuten van hun onderlinge wedstrijd van zondag uitspelen. Dat duel werd gestaakt omdat Ajax-hooligans vuurwerk op het veld hadden gegooid.

Smit spreekt van "een belachelijk besluit", waar Ajax en Volendam tegen zijn. "Stel je nou eens voor dat woensdagavond Ajax - Feyenoord in de planning stond en Ajax - Volendam een gestaakte wedstrijd was", vraagt Smit zich af. "Hoe groot zou de kans dan zijn dat Ajax - Feyenoord 'even' verzet wordt…"

"Dat is pas competitievervalsing", moppert Smit verder. Daarmee verwijst hij naar een uitspraak van Feyenoord-trainer Arne Slot. Die vond het staken van de wedstrijd competitievervalsing, omdat hij dacht dat Feyenoord nog veel meer goals had kunnen scoren tegen Ajax. Toen de wedstrijd in de tweede helft werd gestaakt was het al 3-0 voor zijn team.


Door: ANP