mainImage

Advies aan Advocaat: 'Laat die twee staan'

Afbeelding is niet meer beschikbaar
10 april 2018, 17:35 uur
Sport

Het is knap hoe Michiel Kramer en Robert Mühren zich hebben opgericht en indruk maken bij Sparta. Het duo toont daarmee aan over mentale weerbaarheid te beschikken. Hans de Koning, die met beide spitsen samenwerkte bij FC Volendam, zegt dat in gesprek met De Telegraaf.

In het seizoen 2012/13 vormden Kramer en Mühren een ijzersterk duo in Volendam. Via diverse omwegen belandden de twee op Het Kasteel. "Het gaat je niet in de kouwe kleren zitten als je een paar keer een stomp voor je kanis krijgt. Maar er is in zo'n geval maar één oplossing: niet bij de pakken neer gaan zitten. Dat is ontiegelijk moeilijk, maar Robert en Michiel hebben zich ook wat dat betreft bewezen. Ik vind het razendknap van ze," zegt De Koning.

De coach heeft ook nog een tip voor Dick Advocaat, die er momenteel alles aan doet om met Sparta in de eredivisie te blijven. "Nooit te vroeg wisselen, die twee. Gewoon laten staan. Als ze rond de zestienmeter een kans krijgen, is het zeker acht van de tien keer raak. Dat kan Sparta nog weleens heel veel moois gaan brengen dit seizoen."


Foto: Digitaal Dagblad