Afscheidswedstrijd van Diegomar Markwell

29 May 2023, 22:54 uur
Sport
mainImage
Robert C. Bos
Diegomar Markwell (links) wordt uitgewuifd

door Jan van der Sande

De laatste wedstrijd thuis tegen UVV stond voor Curaçao Neptunus geheel in het teken van het afscheid van pitcher Diegomar Markwell. Eén van Nederlands beste werpers, vanaf 2005 belangrijk voor de blauw-witten en natuurlijk ook van Oranje, startte voor twee innings en één pitch waarna hij een staande ovatie kreeg. Naast zijn taak als pitching coach, bij zijn eigen team tot het eind van dit seizoen, gaat hij daarna die functie invullen bij het Nederlands team.

De laatste wedstrijd in het drieluik tegen UVV begon Neptunus ditmaal zonder achterstand. Waren het de Utrechters die met 2-0 in de eerste en 3-0 in de tweede ontmoeting voor kwamen waren het nu de Rotterdammers die in de vierde beurt een 3-0 voorsprong namen. Kevin Kelly had het werpen van Diegomar overgenomen en moest in de zesde beurt twee runs incasseren.

Opnieuw bewezen de gasten dat zij beter waren als de onderste plaats deed vermoeden. Dit gold alleen voor hun aanvallende optredens want opnieuw werden er verdedigend teveel fouten gemaakt. Neptunus was gewaarschuwd en zij gaven UVV hierna geen enkele kans meer. Zowel in de zesde en zevende beurt kwamen er twee Rotterdammers over de thuisplaat. Omdat het half elf was geworden moesten de knuppels opgeborgen worden. Eindstand dus 7-2. 

Opnieuw was Christian Diaz de beste Neptunus slagman. Hij verhoogde zijn slaggemiddelde naar 0.415, Stijn van der Meer is een goede tweede met 0.395.

In het aanstaande weekend is Amsterdam Pirates de tegenstander voor de mannen van coach Greg Muller. Er wordt op donderdagavond en zaterdagmiddag in de hoofdstad gespeeld. Vrijdagavond, 19.30 uur wordt er aan de Abraham van Stolkweg gespeeld.