Ajax beëindigt bij Excelsior (1-4) lange reeks zonder zege

29 January 2023, 16:50 uur
Orange Pictures
Marinus Dijkhuizen.

Ajax heeft na ruim drie maanden zondagmiddag weer een wedstrijd in de Eredivisie gewonnen. Bij het debuut van interim-trainer John Heitinga, die de donderdag ontslagen Alfred Schreuder opvolgde, waren de Amsterdammers te sterk voor Excelsior: 1-4. De Rotterdamse club speelde met vijf verdedigers, maar toch kreeg de ploeg van trainer Marinus Dijkhuizen veel mogelijkheden. Daar deden de Kralingers echter te weinig mee.

Aanvoerder Dusan Tadic begon als spits en zette Ajax vanuit een strafschop na een kwartier spelen op voorsprong. Redouan El Yaakoubi kopte Excelsior in de 36e minuut langszij op aangeven van Couhaib Driouech, die daarvoor zelf twee kansen miste.

Davy Klaassen zette Ajax kort voor rust, op aangeven van Tadic, opnieuw op voorsprong. In de tweede helft scoorden Mohammed Kudus en Devyne Rensch op fraaie wijze. Kudus schoot van afstand via de binnenkant van de paal raak en in de slotfase krulde Rensch de bal in het doel.

Ajax stijgt dankzij de zege naar de vierde plek en heeft na negentien speelronden een achterstand van 5 punten op koploper Feyenoord.