Ajax ontslaat coach Schreuder na gelijkspel tegen Volendam

27 January 2023, 08:55 uur
Sport
mainImage
ANP

Ajax heeft trainer Alfred Schreuder ontslagen. Dat heeft de leiding van de club besloten na een gelijkspel tegen FC Volendam (1-1). Ajax wist voor de zevende keer op rij niet te winnen in de Eredivisie en staat vijfde in de competitie, met 7 punten minder dan koploper Feyenoord.

Dusan Tadic voelt zich verantwoordelijk voor het ontslag van trainer Alfred Schreuder bij Ajax. "Door niet te winnen, hebben we hem in de steek gelaten", zei de aanvoerder na een gelijkspel tegen FC Volendam. "Met alle respect, maar dit duel hadden we zelfs zonder coach moeten winnen."

Tadic oogde een paar uur na de wedstrijd aangeslagen op het parkeerdek van de Johan Cruijff ArenA. Vlak na de zevende competitiewedstrijd op rij zonder zege had algemeen directeur Edwin van der Sar zich in de kleedkamer gemeld. "Hij vertelde ons het nieuws over de trainer", vertelde de Serviër.

Even later kwam Schreuder zelf nog even afscheid nemen van zijn spelers. "Hij wenste ons succes", zei Tadic. "We moesten dicht bij elkaar blijven en kampioen worden. Ik denk dat hij een goede trainer is. Dat was hij ook al bij FC Twente. Maar er zijn ook oorzaken dat we minder presteren."

Zo nam Ajax afgelopen zomer afscheid van Sébastien Haller, Antony, Lisandro Martínez, Ryan Gravenberch, Noussair Mazraoui, André Onana, Perr Schuurs en Nicolás Tagliafico. "Dat waren wel heel veel goede spelers", zei Tadic. "En hoe vaak hebben we wel niet puntenverlies geleden terwijl we met 5-0 voor hadden moeten staan? Deze wedstrijd hadden we ook moeten winnen. Maar dat doen we niet."


Door: ANP