mainImage

Alexandria '66 nieuwe opleidingspartner van Sparta

Henk van Stee
10 april 2021, 14:03 uur
Sport

Sparta heeft er per 1 juli een nieuwe opleidingspartner bij: Alexandria ’66. Er is een contract getekend voor voorlopig drie jaar. Technisch directeur Henk van Stee zegt daar blij mee te zijn. “Wij willen al jaren met Alexandria ’66 samenwerken als opleidingspartner. De club past binnen onze visie en speelt met de jeugd op een hoog niveau. Ondanks dat in het verleden al regelmatig spelers van Alexandria ’66 voor ons kozen om in de jeugdopleiding te gaan spelen, was het een grote wens van ons om nog nauwer samen te werken. Dat zij nu ook de keuze hebben gemaakt voor Sparta onderstreept de koers die wij varen door gezamenlijk te investeren in kennisdeling en een duurzame relatie op te bouwen.”

“Ik denk dat dit fantastisch is voor onze vereniging'', zegt Angelos Kerasavopoulos, bestuurslid technische zaken van Alexandria ’66. ''Onze pijlers, de dingen die wij binnen onze vereniging heel belangrijk vinden, sluiten naadloos aan bij de waarden die Sparta hanteert. Ook onze ligging ten opzichte van Sparta, met name het jeugdcomplex op Nieuw Terbregge, is absoluut een voordeel. Een zeer mooie toevoeging voor ons. Wij kijken uit naar deze samenwerking en richting de toekomst.”

Door de centrale ligging van Alexandria ’66 in Rotterdam, omringd door de Prins Alexander-polder en Capelle aan den IJssel, vertolkt de club ook een belangrijke maatschappelijke rol. Naast de vele zaalvoetbal- en veldvoetbalteams is het jeugdvoetbal zeer sterk vertegenwoordigd. Met ruim 600 jeugdleden is de club momenteel één van de grootste clubs van Rotterdam en omstreken. Alexandria ’66 had voorheen een samenwerkingsverband met Feyenoord.

Sparta heeft met de komst van Alexandria ’66 komend seizoen zeven opleidingspartners. Dit zijn RV&AV Sparta (Rotterdam), MSV De Betrokken Spartaan (Rotterdam), Excelsior Maassluis, JVOZ (Vlissingen), SHO en Excelsior ’20. Daarnaast heeft de Sparta-jeugdopleiding met een aantal amateurpartners een doorgroeimodel: RCSV Zestienhoven, Schipluiden, RV&AV Steeds Hooger, Victoria ’04, vv Zwaluwen en vv Kethel Spaland.