Alleen Azarkan geeft kleur aan Feyenoord

17 July 2019, 22:42 uur
Sport
mainImage
ANP
De 17-jarige Marouan Azarkan

Feyenoord heeft de eerste wedstrijd in het nieuwe seizoen op eigen veld ruim verloren. De ploeg van de jarige trainer Jaap Stam (47) ging met 3-0 onderuit tegen Panathinaikos. Voor een matig gevulde Kuip - seizoenkaarthouders moesten betalen - speelden de Rotterdammers een slordige wedstrijd, waarin ze weliswaar veel kansen kregen maar niet produktief waren. Defensief faalde Feyenoord. De enige die kleur gaf aan het nieuwe Feyenoord was de 17-jarige Marouan Azarkan na rust. 

Met name Steven Berghuis was ongelukkig in de afronding. De vleugelspeler stond - nadat Feyenoord woensdagmiddag duidelijk aan PSV had gecommuniceerd dat hij niet te koop was - tegen de efficiënte Griekse ploeg gewoon in het basisteam. Bart Nieuwkoop, Sven van Beek, Ridgeciano Haps, Luciano Narsingh, Nicolai Jørgensen, Sam Larsson, Luis Sinisterra en Yassin Ayoub behoorden niet tot de Rotterdamse wedstrijdselectie.

De ploeg van Stam oefent zaterdag in een besloten thuiswedstrijd tegen Karlsruher SC. Daarna speelt Feyenoord voor eigen publiek nog tegen Angers SCO (24 juli) en Southampton (28 juli).

Panathinaikos treedt komende maandag in het Olympisch Stadion in een oefenwedstrijd tegen Ajax aan.