Angelo Kamperveen schiet Jong Sparta naar 1e thuiszege

12 October 2024, 21:09 uur
Sport
mainImage
You Tube
Kamperveen

Jong Sparta heeft de eerste thuisoverwinning van het seizoen behaald. Op Nieuw Terbregge zorgde Angelo Kamperveen met een uitzinnige invalbeurt mede voor de 3-1 zege op Koninklijke HFC. In de vier eerdere thuiswedstrijden bleef Jong Sparta steeds met lege handen achter.

Ondanks het gemis van Ayoub Oufkir, Jesse Bal (beiden Oranje O19), Giannino Vianello (Oranje O18) en Marlon Silva Neves (Oranje O17) vanwege interlandverplichtingen en de geschorste Layee Kromah, maar met doelman Kaylen Reitmaier, Marvin Young en Max de Ligt kende Jong Sparta een prima start. Zo liep Hamza el Dahri zich nog stuk op de defensie van HFC, waarna de bal in de kluts voor de voeten van Yaid Marhoum belandde. Hij twijfelde niet en liet zijn tweede goal van het seizoen opteken (1-0).

Pas in het laatste kwartier ging HFC langzaam over tot een slotoffensief, waarin Veerman de bal op een presenteerblaadje bracht bij Marios Lomis, die hard binnenkopte: 1-1. Even later had Marhoum Jong Sparta alweer een nieuwe voorsprong kunnen bezorgen, maar Michaelis hield HFC niet voor het eerst vanmiddag met een stijlvolle redding op de been. Genoegen met één punt nam Jong Sparta echter niet, waardoor trainer Jeff Stans Angelo Kamperveen binnen de lijnen bracht en dat wierp zijn vruchten af. Eén minuut na zijn invalbeurt kwam de bal al voor de voeten van de spits, die met een handig tikje de 2-1 op het scorebord zette. In de blessuretijd gooiden de Kasteelheren de wedstrijd via Aymane Bais helemaal in het slot. De vleugelaanvaller tekende met een prima schuiver voor de 3-1.

Opstelling Jong Sparta Rotterdam: Kaylen Reitmaier, Dylan van Wageningen, Marvin Young, Max de Ligt, Delano Vianello; Jafar Bynoe, Viggo Guit (70. Jorn Triep), Hamza el Dahri; Yaid Marhoum, Ayoni Santos (88. Angelo Kamperveen), Aymane Bais