Arbiter staakt Vitesse - Sparta tijdelijk in blessuretijd

4 March 2022, 22:28 uur
Sport
mainImage
ANP

De wedstrijd tussen Vitesse en Sparta Rotterdam in de Eredivisie is in blessuretijd tijdelijk gestaakt. Scheidsrechter Rob Dieperink dirigeerde beide ploegen naar de kleedkamers van het Gelredome nadat doelman Emile Okoye geraakt was door een drinkbeker.

Vlak voor het incident kwam er al een boze supporter van Vitesse het veld op. Okoye werd al eerder tijdens de wedstrijd bekogeld door boze supporters van Vitesse die hem kwalijk namen dat hij tijd rekte. Sparta leidde met 0-1 toen de wedstrijd tijdelijk werd stilgelegd.

De wedstrijd tussen Vitesse en Sparta werd door de thuisclub uitgeroepen tot 'wedstrijd van de vrede'. De club met een Russische eigenaar wilde zo aandacht vragen voor de oorlog in Oekraïne.

Negatief nieuws

Supporters van Vitesse kwamen twee weken geleden ook al negatief in het nieuws. Voetbalbond KNVB is afgelopen week een vooronderzoek gestart naar het wangedrag van Vitesse-supporters tijdens de uitwedstrijd bij FC Utrecht (1-1) op 20 februari. Toen de wedstrijd in stadion de Galgenwaard bijna een half uur bezig was, werd er met vuurwerk gegooid vanuit het uitvak.

Vitesse had dezelfde dag al nadrukkelijk afstand genomen van het gedrag van een deel van de aanhang en excuses aangeboden. De club zei alles in het werk te gaan stellen om de daders te achterhalen en ervoor te zorgen dat ze "passende straffen" opgelegd krijgen. Eerder dit seizoen speelden zich vergelijkbare ongeregeldheden af bij Vitesse tegen FC Utrecht in Arnhem.


Door: ANP