Arne Slot vindt uitgangspositie Feyenoord na 1-1 'niet zo goed'

15 February 2024, 23:34 uur
Sport
mainImage
ANP

Feyenoord-trainer Arne Slot denkt dat het voor zijn elftal lastig wordt de achtste finales van de Europa League te halen. "Onze uitgangspositie is niet zo goed", zei hij na de 1-1 tegen AS Roma in De Kuip. "Thuis of uit spelen is een substantieel verschil. Ik weet hoe het er in Rome aan toe kan gaan. Mijn jongens zijn daarvan niet onder de indruk, maar andere mensen in het veld soms wel." Slot doelde daarmee vermoedelijk op de arbitrage.

De coach van de Rotterdammers vond het gelijkspel terecht. "We hebben fases gehad dat we beter waren, maar ook mindere fases. In heel veel dingen lag het dicht bij elkaar", oordeelde hij.

Feyenoord miste veel spelers door blessures en ziekte. "Als je met zoveel invallers nog steeds het 'Feyenoord-voetbal' ziet, ben ik daar tevreden mee. Ik had er ook wel vertrouwen in. Ik weet waartoe mijn jongens in staat zijn. Het lukte ze goed om op het middenveld steeds de vrije man te vinden", aldus Slot. "Toen we zagen dat Roma op een andere manier druk zette dan we vooraf hadden aangegeven, zetten we wat dingen om en begonnen we aan een sterke fase."

Slot was erg te spreken over het spel van verdediger Thomas Beelen, die samen met Dávid Hancko spits Romelu Lukaku moest bewaken en al snel tegen een gele kaart aanliep. "Aan de bal was hij sterk, verdedigend ook. Dat is ontzettend knap. We wisten al dat hij die kwaliteiten had toen we hem aantrokken."

Lukaku maakte halverwege de tweede helft de 1-1. Slot: "De voorzet op hem had eruit gehaald moeten worden. Om Lukaku helemaal van de bal te houden in het zestienmetergebied, blijkt gewoon heel erg lastig. Dat doelpunt moet je ook gewoon aan de kwaliteiten van Lukaku toeschrijven."

De trainer van Feyenoord wijt de vele blessuregevallen aan het drukke programma van Feyenoord. "We hebben deze periode in de beker tegen PSV en AZ gespeeld, in de competitie tegen AZ en FC Twente en dan had je onlangs ook nog de Afrika Cup en de Azië Cup, waar een aantal van onze spelers aan meedeed. Het spelen van 'grote' wedstrijden heeft meer invloed op het lichaam van een speler. Er zullen zondag en volgende week weer spelers terugkeren, maar aan de andere kant houd je ook je hart vast om nog meer jongens kwijt te raken."
 

 


Door: ANP