ATP-Ahoy Rotterdam raakt Fabio Fognini kwijt

11 February 2020, 17:58 uur
Sport
mainImage
ANP

Op de tweede dag van ATP-toernooi in Rotterdam is de als vijfde geplaatste Fabio Fognini uitgeschakeld. De Italiaanse nummer 11 van de wereld verloor in Rotterdam met 6-3 6-3 van Karen Chatsjanov uit Rusland, die zes plekken lager staat op de wereldranglijst.

De 32-jarige Fognini, die samen met Robin Haase wel zijn eerste partij won in het dubbelspel, doet voor het eerst mee in Ahoy. De afgelopen jaren gaf hij telkens de voorkeur aan een toernooireeks in Zuid-Amerika.

Voor Chatsjanov, die al voor het vierde jaar op een rij van de partij is, was het pas zijn eerste zege ooit in Rotterdam. Vorig jaar werd hij in de openingsronde verrast door de Nederlander Tallon Griekspoor.

"Ik wilde heel graag eindelijk die eerste overwinning hier", zei Chatsjanov (23) na afloop. "Hij was misschien niet helemaal fit, maar het is toch een goede overwinning op een zware tegenstander." Fognini liet zich halverwege de tweede set behandelen aan zijn linkeronderbeen.

In navolging van Chatsjanov bereikte ook zijn landgenoot Andrej Roeblev de tweede ronde. De als zevende geplaatste Roeblev had weinig problemen om de Georgiër Nikoloz Basilasjvili aan de kant te zetten. In 55 minuten werd het 6-2 6-3.

De 22-jarige Roeblev is bezig aan een uitstekend seizoen. Hij won dit jaar al twee toernooien, in Doha en Adelaide, en reikte op de Australian Open tot de vierde ronde.

Roeblev treft in de tweede ronde Alexander Boeblik uit Kazachstan, Chatsjanov speelt nu tegen de Brit Dan Evans.