AZ, PSV en Feyenoord Europees in actie

28 November 2019, 09:02 uur
Sport
mainImage
OrangePictures

Van de drie Nederlandse deelnemers aan de groepsfase van de Europa League heeft AZ de beste kansen zich te plaatsen voor de volgende fase. Tegen FK Partizan (aanvang 18.55 uur) heeft de Alkmaarse club donderdag in Den Haag genoeg aan een gelijkspel om samen met het al gekwalificeerde Manchester United te 'overwinteren' in het toernooi.

PSV speelt bij Sporting Lissabon (21.00) en kan zich waarschijnlijk geen misstap veroorloven, na de nederlaag bij LASK in Oostenrijk in het vorige duel. In de stand hebben de Portugezen 2 punten meer en staat PSV gelijk met LASK. "We willen Europees blijven meedoen", zegt coach Mark van Bommel in Portugal. "Als je die ambitie hebt moet je ook hier iets kunnen laten zien."

Feyenoord heeft thuis tegen Rangers (18.55) een zege nodig om mee te blijven doen, met de uitwedstrijd tegen Porto verder nog te gaan. Trainer Dick Advocaat wil zijn elftal, door blessures gehandicapt, niet direct de favoriet noemen. "Ik zou het een verrassing vinden als wij weten te winnen", liet de 72-jarige Hagenaar weten in zijn vooruitblik.