Barendrecht kiest voor 'onervaren' trainer Leen van Steensel

21 December 2021, 12:20 uur
Sport
mainImage
Orange Pictures

BVV Barendrecht heeft een opvolger gevonden voor trainer Richard Elzinga, die aan het eind van het seizoen weggaat. De derdedivisieclub is uitgekomen bij Leen van Steensel, die als voorstopper van Excelsior (vijf jaar) meer naam opbouwde dan als trainer. Van Steensel is eveneens elftalleider van Sparta en was de afgelopen vijf jaar (twee jaar assistent, drie jaar als hoofdtrainer) in dienst van hoofdklasser Jodan Boys. In Gouda kreeg hij in de eerste week van december te horen dat zijn contract niet verlengd zou worden.

Van Steensel toonde zich hierover in het Gouds Dagblad verrast: ''Ik vind het erg jammer dat ik na dit seizoen wegga. Het kwam voor mij onverwacht. Ik had graag nog wat stappen gezet met dit team, want de rek is er nog lang niet uit. Mijn samenwerking met de staf en spelers is goed. Maar de club heeft andere een keuze gemaakt en die respecteer ik."

Barendrecht was onder voormalig gewaardeerde oefenmeesters als Jack van den Berg en Adrie Poldervaart gewend om op het hoogste amateurniveau van Nederland te spelen en daar ook prijzen te winnen. Met de 37-jarige Van Steensel kiest Barendrecht voor het avontuur. Naast hoofdtrainer is de Van Steensel ook teammanager van de A-selectie van Sparta Rotterdam. Hij tekent op sportpark De Bongerd voor één seizoen.