Barendrecht knokt zich naar een punt

23 February 2019, 18:34 uur
Jack van den Berg

Barendrecht heeft zaterdagmiddag een punt overgehouden aan het duel met Kozakken Boys. Op sportpark De Bongerd werd het 1-1. De ploeg van trainer Jack van den Berg oogde in de beginfase gedreven om zich te herstellen van de 0-4 zeperd bij Scheveningen vorige week. Zonder echt gevaarlijk te worden had Barendrecht in het eerste kwartier het betere van het spel, waarbij een schot van Danny Monster na een kwartier door de keeper van Kozakken Boys werd gekeerd. Daarna verloor Barendrecht het initiatief aan Kozakken Boys, dat gaandeweg de eerste helft beter in de wedstrijd kwam. Acht minuten voor rust kwam Barendrecht met enig fortuin toch op voorsprong; een voorzet van Yorik van Deelen dreigde vlak boven keeper Den Hartog in het doel te vliegen, waardoor de doelman genoodzaakt was de bal voor zich uit te tikken. Daar stond Irvingly van Eijma echter klaar om met zijn eerste treffer voor Barendrecht de Bongerdbewoners op voorsprong te zetten (1-0).

Na de thee voerde Kozakken Boys de druk op het doel van Barendrecht op, maar kreeg de thuisploeg zelf een riante mogelijkheid om de voorsprong te verdubbelen. Bas Mourits ging alleen op het doel af, maar ditmaal was keeper Den Hartog alerter en hield hij de Barendrecht-spits van scoren af. Vlak daarna kwamen de gasten uit Werkendam op gelijke hoogte; na een fraaie aanval kopte Vicento de 1-1 binnen. Na de gelijkmaker was Kozakken Boys de bovenliggende partij, al kreeg ook Barendrecht nog enkele goede kansen op een gelukkige voorsprong. Er werd echter niet meer gescoord op De Bongerd.

Hoewel Barendrecht met het gelijkspel na vier nederlagen weer een resultaat boekte, leverde dat op de ranglijst weinig verlichting op. Concurrent FC Lienden won namelijk bij Jong Sparta (2-1) en is de rood/witten tot op een punt genaderd. Ook Scheveningen liep uit doordat het met ruime cijfers won van VVSB (6-1). Laatstgenoemde ploeg uit Noordwijkerhout staat daardoor wel nog vaster op de laatste plaats.