Barendrecht zorgt voor verrassing in Ermelo

17 November 2019, 10:54 uur
Cees Bakker

Barendrecht heeft zaterdag voor een verrassing gezorgd in Ermelo. Tegenstander DVS ’33, de nummer twee van de Derde Divisie en een van de titelfavorieten, werd in eigen huis met 2-0 verslagen.

Barendrecht opende sterk tegen DVS ’33, dat zaterdagochtend bekend maakte dat hoofdtrainer Richard Plug per direct zijn ontslag had aangeboden. Peter de Lange toonde zich scherp bij de eerste mogelijkheid van de rood/witten en schoof na iets meer dan een minuut de 1-0 tegen de touwen. Daarna ontstond een gelijkopgaande eerste elftal, waarin beide ploegen kansen kregen. Namens Barendrecht miste Bakour een goede mogelijkheid en hield keeper Nick van der Ploeg zijn doel schoon. Na de onderbreking waren de beste kansen in eerste instantie voor de thuisploeg. Rond het uur had Barendrecht zelfs de hulp van de paal nodig om de gelijkmaker te voorkomen. Tien minuten verdubbelden de Bongerdbewoners echter de score, toen Ramy Salem uit een knappe steekbal van De Lange de keeper omspeelde en de 2-0 aantekende. De zege kwam daarna niet meer in gevaar en De Lange en Krolis hadden zelfs nog een derde treffer op de schoen. Gescoord werd er niet meer in Ermelo, maar met de verrassende zege waren de rood/witten uiteraard dik tevreden.

Met 16 punten uit 12 duels nestelt Barendrecht zich steviger in de middenmoot van de Derde Divisie.