Begroting Sparta van elf naar zes miljoen

21 May 2018, 17:40 uur
Sport
mainImage
Digitaal Dagblad
Afbeelding is niet meer beschikbaar

De degradatie van Sparta heeft dramatische gevolgen voor de begroting. Dit blijkt uit een interview met Manfred Laros, algemeen directeur van Sparta, bij RTV Rijnmond. Laros kondigt aan dat de begroting van elf naar zes miljoen zal dalen en dat dit ook consequenties voor het personeel zal hebben.

"Er moet wat bij het personeel gebeuren, maar we kijken ook naar de andere kosten die de eredivisie met zich meebrengen. Als ik kijk naar het stadion en de mensen die hier werken, dan is het in vergelijking met andere clubs zeer minimaal", aldus Laros tegen RTV Rijnmond.

"Ik denk dat elke Spartaan slecht heeft geslapen", begint de directeur, die een korte nacht had. Maandagochtend kwamen de spelers, Cor Pot en technisch manager Henk van Stee bijeen op Het Kasteel. Trainer Dick Advocaat ontbrak. "Hij had dit van tevoren al aangekondigd. Dat wisten we. Daarom hebben we hier een andere invulling aan gegeven", zegt Laros.

Laros is van mening dat Sparta het afgelopen seizoen anders had moeten doen. De club greep halverwege in door trainer Alex Pastoor (die ook verantwoordelijk was voor het technische beleid) naar huis te sturen en een enorme investering te doen door Dick Advocaat, Cor Pot en Fred Grim aan te trekken. Daarnaast werden vijf versterkingen gehaald en werden er spelers eerder naar huis gestuurd. Het bestuur van Sparta wil voor zichzelf nog geen conclusies aan de degradatie verbinden.

Wat hoofdsponsor Centric volgend seizoen gaat doen, is nog onduidelijk.