Belangrijke rol Dumfries in Sparta-transfer Sambo

4 August 2022, 19:32 uur
Sport
mainImage
Orange Pictures

De transfer van Shurandy Sambo (20) is mede tot stand gekomen door Denzel Dumfries, vertelt de hoofdpersoon. PSV verhuurt de rechtsback voor één jaar met een optie tot koop aan Sparta.

Verschillende clubs zaten achter Sambo aan, maar zijn keuze is op Sparta gevallen. "Ik had andere keuzes, maar ik heb goede gesprekken gehad met de trainer en technisch directeur en daar had ik een goed gevoel bij. Daarom heb ik deze keuze gemaakt", vertelt Sambo via de clubkanalen van Sparta. "Ik ben een rechtsback die veel opkomt en rendement wil leveren en ik wil gewoon minuten maken en veel spelen in de eredivisie. Ik kan me bij Sparta laten zien."

“Ik heb veel oud-spelers gesproken, onder wie Denzel. Vandaag nog", vertelt Sambo. "Ik hoor dat hij elk jaar hier een shirt komt halen. Dat zijn mooie dingen die je meekrijgt. Maar ik heb ook Nigel Thomas gesproken, ze gaven allemaal aan dat het een goede club is met goede supporters. Dat geeft me wel vertrouwen.”

Sambo doorliep de gehele jeugdopleiding van PSV en maakte begin 2020 zijn debuut in de Keuken Kampioen Divisie bij Jong PSV. Daarna ging het snel met de vleugelverdediger, die in het seizoen 2020-2021 een vaste waarde werd bij Jong PSV. In dat jaar maakte hij op de slotdag van de eredivisie zijn debuut in de hoofdmacht van PSV.

''Shurandy is een jongen waar we veel potentie in zien’, geeft technisch directeur Gerard Nijkamp aan. ''Hij heeft laten zien het niveau van de Keuken Kampioen Divisie ontgroeid te zijn en dat hij de stap naar de eredivisie kan maken. Hij krijgt bij ons de kans zijn kwaliteiten te bewijzen en hij geeft ons dit seizoen meer verdedigende opties aan de rechterkant, waarna wij de mogelijkheid hebben hem definitief vast te leggen.''