Benfica-middenvelder Kökcü reageert op commotie na interview

18 March 2024, 18:04 uur
Sport
mainImage
ANP

Voetballer Orkun Kökcü van Benfica heeft gereageerd op de commotie die is ontstaan na zijn kritische interview zaterdag in De Telegraaf. "In het topvoetbal gaat het om details. Alleen als alles klopt, kunnen we prijzen pakken. Dit betekent ook dat je kritisch moet zijn op elkaar", schreef de oud-Feyenoorder op zijn Instagram-account.

"Allereerst wil ik zeggen dat ik veel respect heb voor de coach en de mensen bij de club", verklaarde Kökcü. "Ik heb ook intern mijn visie besproken gedurende de laatste maanden. Ik accepteer de consequenties van de club en ga nu weg met het nationale team."

"Ik ben over twee weken terug om alles te geven voor Benfica. Ik zal alles doen om de fans en deze geweldige club prijzen te bezorgen. De echte Orkun wil maar één ding: winnen", aldus Kökcü.

In gesprek

Kökcü liet zich in De Telegraaf onder meer kritisch uit over het aantal speelminuten dat hij kreeg bij Benfica en de taken die hij van trainer Roger Schmidt meekreeg op het veld. De oud-coach van PSV reageerde door de middenvelder een dag later niet mee te nemen naar de gewonnen uitwedstrijd bij Casa Pia (0-1). Schmidt verklaarde later dat hij na de interlandbreak met Kökcü in gesprek zou gaan.

Kökcü, die afgelopen zomer Feyenoord verruilde voor Benfica, speelt de komende periode met Turkije oefeninterlands tegen Hongarije en Oostenrijk.
 

 


Door: ANP