Beroep Overmars tegen wereldwijde schorsing FIFA afgewezen

7 February 2024, 14:13 uur
Sport
mainImage
ANP

Het beroep dat Marc Overmars had aangespannen tegen de wereldwijde schorsing die voetbalbond FIFA hem had opgelegd is afgewezen. Dat heeft zijn woordvoerder Frank Neervoort na eerdere berichtgeving van Het Parool bevestigd.

De FIFA nam begin dit jaar de schorsing wereldwijd over die Overmars in Nederland had gekregen om grensoverschrijdend gedrag tijdens zijn periode bij Ajax. Het Instituut Sportrechtspraak (ISR) had Overmars op 16 november een schorsing van twee jaar, waarvan één jaar voorwaardelijk opgelegd. Overmars mag zijn functie als technisch directeur bij voetbalclub Antwerp na de overname van de schorsing door de FIFA in de tussentijd niet uitvoeren.

"We hebben een bericht van twee zinnen ontvangen. In de eerste zin staat dat het beroep is verworpen, de tweede zin luidt dat de gemaakte kosten voor rekening van de heer Overmars zijn", zegt Neervoort. De motivatie van de beslissing van de wereldvoetbalbond is hem nog niet bekend. "Die moeten we nu via een portal van de FIFA opvragen. Ook de vorige keer duurde dat even."

Gang naar CAS
Een beslissing over een eventuele gang naar het internationaal sporttribunaal CAS, de laatste beroepsmogelijkheid, volgt pas na lezing van de motivatie, aldus Neervoort.

Het ISR verklaarde Overmars in november schuldig aan grensoverschrijdend gedrag. De ex-international moest in februari 2022 opstappen als directeur voetbalzaken bij Ajax na verschillende meldingen van grensoverschrijdend gedrag richting vrouwelijk personeel van de club.

Antwerp
Na zijn vertrek bij Ajax trad Overmars al snel in dienst bij de Belgische club Antwerp, waar hij nu de technische leiding heeft.
 

 


Door: ANP