mainImage

Bertens in drie sets langs Giorgi

Kiki Bertens.
12 februari 2019, 20:45 uur
Sport

Tennisster Kiki Bertens heeft in de eerste ronde van het internationale toernooi van Doha gewonnen van de Italiaanse Camila Giorgi. De Nederlandse nummer acht van de wereld deed dat in drie sets, in een partij waarin ze lang kansloos leek. Het herstel kwam echter net op tijd: 0-6 7-6 (7) 6-4.

De eerste set verloor Bertens kansloos in iets meer dan 20 minuten. In de tweede won ze bij 0-1 achter pas haar eerste game, om vervolgens in de tiebreak haar vijfde setpunt te benutten. In het beslissende bedrijf kwam ze met 3-0 voor, daarna met 3-4 achter, maar benutte ze bij 5-4 haar tweede matchpoint.

''Het mooie van deze partij was dat ik niet heb opgegeven'', zei Bertens. ''Ik ben blijven knokken, hoe moeilijk het soms ook ging. Misschien was het niet mijn beste tennis wat ik heb laten zien, maar het is goed afgelopen. Ik ben zeer opgelucht.''

In de tweede ronde van het evenement in Qatar treft Bertens de Spaanse Carla Suárez Navarro. ''Ook dat zal lastig worden'', blikte ze alvast vooruit.

Voor Bertens was het haar eerste optreden sinds ze ruim een week geleden het toernooi van Sint-Petersburg won. In Rusland versloeg ze in de finale de Kroatische Donna Vekic.


Foto: ANP