Bertens onderuit tegen Mertens

14 February 2019, 22:42 uur
Sport
mainImage
ANP

Tennisster Kiki Bertens is bij het WTA-toernooi in Doha gestrand in de kwartfinales. De als vijfde geplaatste Nederlandse kwam in haar partij tegen de Belgische Elise Mertens niet goed in haar spel. De nummer 21 van de wereld zegevierde na iets langer dan anderhalf uur in twee sets: 6-4 6-3.

Mertens speelt in de halve finale tegen Angelique Kerber. De als derde geplaatste Duitse versloeg de Tsjechische Barbora Strycova in drie sets: 1-6 6-2 7-6 (4). In de andere halve finale komt de als eerste geplaatste Roemeense Simona Halep uit tegen de Oekraïense Elina Svitolina.

Voor Bertens was het haar derde nederlaag tegen Mertens. Begin dit jaar was ze in Brisbane de Belgische nog wel de baas.

Bertens won begin februari haar achtste titel in Sint-Petersburg. Ondanks haar uitschakeling in Doha zal de huidige nummer acht van de wereld opnieuw gaan stijgen op de nieuwe wereldranglijst, die maandag uitkomt.

Bertens was gebrand op een goede start tegen Mertens. Zowel in de eerste ronde (tegen de Italiaanse Camila Giorgi) als in de tweede ronde (tegen de Spaanse Carla Suárez Navarro) verloor ze tamelijk kansloos de eerste set. Op kwaliteit en karakter kwam Bertens daarna in beide partijen sterk terug. Dat zat er tegen Mertens echter niet in.

Bertens kreeg in de eerste servicegame meteen al twee breakpoints, maar verzuimde toe te slaan. Daarna maakte de Nederlandse te veel fouten, waardoor de Belgische kon uitlopen naar 1-4. Met een agressieve en aanvallende speelwijze kon Bertens terugkomen tot 4-4. Daarna verzaakte ze echter weer, vooral op eigen service in de tiende game. In de tweede set kwam de grillige Bertens opnieuw snel op een ruime achterstand (1-4), die niet meer te repareren viel.