‘’Bij 0-1 viel het stadion dood’’

27 February 2019, 23:16 uur
Screenshot FOX
Jordi Clasie

Jordi Clasie was slecht te spreken over scheidsrechter Kevin Blom, die de corner gaf waaruit Matthijs de Ligt kort voor rust bij Feyenoord-Ajax feilloos kon inkoppen. ‘’In het veld zei hij dat de VAR ook zei dat het een corner was. Maar daarna ontkende hij dat. Ja, logisch dan toch dat ik in de rust uit mijn plaat ga.’’

Wat volgens Clasie ‘’de mooiste wedstrijd van het jaar’’ had moeten worden, eindigde in een 0-3 catastrofe voor Feyenoord en een nachtkaarsafscheid voor Robin van Persie en Giovanni van Bronckhorst. ‘’Jammer’’, was de eerste reactie van Clasie. ‘’Maar als Larsson de 1-0 erin kan tikken, wordt het natuurlijk wel een andere wedstrijd. Maar goed, dat is niet gebeurd en ja, dan zijn we op vitale momenten slordig aan de bal.’’

“En soms te snel’’, vond trainer Van Bronckhorst. “Vooral in de eerste helft. Daar heb ik de P over in, want toen hadden we een voorsprong moeten nemen en die voorsprong hadden we nog verdiend ook. Want je weet: in zo’n wedstrijd is de eerste goal vrijwel altijd bepalend. Dat zag je bij de 0-1 van Ajax. Meteen viel het stadion dood.’’