Bijlow Feyenoord-speler van de maand

14 September 2018, 13:17 uur
Sport
mainImage
Digitaal Dagblad
Afbeelding is niet meer beschikbaar

Justin Bijlow is de Legioen Speler van de Maand augustus. De jonge keeper kreeg de meeste stemmen van de supporters, die de afgelopen weken punten konden geven aan hun favoriete Feyenoorder van de eerste maand van het nieuwe seizoen.

Bijlow begon de maand augustus op geweldige wijze, door in de wedstrijd om de Johan Cruijff Schaal tegen PSV een hoofdrol op te eisen. In de beslissende strafschoppenserie pakte hij twee penalty’s, waarmee de doelman een groot aandeel had in de eerste prijs van het nieuwe seizoen. De beste momenten van Bijlow in de maand augustus: zie video.

De doelman werd in Studio Feyenoord verrast met de prijs, die dit jaar een nieuwe look heeft gekregen ten opzichte van vorig seizoen. ''Hier ben ik heel blij mee,'' reageerde Bijlow aan tafel. ''Zeker omdat het behalve de eerste maand van het seizoen ook mijn eerste maand als eerste keeper is. Ik had dit niet verwacht, maar ik ben echt heel blij met deze prijs van het publiek.''

Met zijn verkiezing liet Bijlow onder andere Robin van Persie (tweede) en Jens Toornstra (derde) nipt achter zich. Legioen-leden kunnen na afloop van elke maand twaalf punten verdelen over drie Feyenoorders. De speler die over het hele seizoen de meeste punten heeft verzameld, kroont zich tot Speler van het Seizoen 2018-2019.