Bijna 'Perfect Game' voor Neptuniaan Kelly

15 May 2023, 06:45 uur
Sport
mainImage
Kevin Kelly

door Jan van der Sande

In de tweede wedstrijd van het drieluik tegen en in Amersfoort tegen Quick was er bijna sprake van een uniek record. Curaçao Neptunus won gemakkelijk met 0-12 maar tot het laatst zat er een PERFECT GAME in voor pitcher Kevin Kelly. Eén enkele hit van de thuisploeg voorkwam dat in de laatste slagbeurt.

De startende werper voor de Rotterdammers was Kevin Kelly. Hij gooide de gehele wedstrijd en hield de thuisploeg zeven innings + één slagman van het bereiken van het honk. Aanvallend hadden zijn ploeggenoten via 12 hits ook even zovele runs gescoord. Voor de derde maal in deze wedstrijd moest Kelly de strijd aangaan met Ibrahin Redan. Deze aangewezen slagman wist nu als eerste speler van Quick een antwoord te hebben op de  pitches van de Neptuniaan. Zijn honkslag was voor de centerfielder niet te vangen en beroofde Kelly daardoor van zijn perfect game. De volgende twee slagmensen kwamen niet op het honk en dit betekende het einde van de wedstrijd. 0-12.

Aan slag voor de blauw-witten was Stijn van der Meer het succesvolst. Hij sloeg 3 uit 4 (een single, double en een triple) en bracht drie teamgenoten over de thuisplaat. Zijn slaggemiddelde dit seizoen verhoogde hij naar 0.403. Dwayne Kemp en Rogear Bernadina sloegen beiden een homerun. Drie punten in de achtste inning maakten het dozijn vol.

Helaas incasseerde Kelly dus de eerder beschreven hit in die laatste beurt zodat er net geen sprake kon zijn van een uniek gebeuren. Hij zou landelijk de derde pitcher met deze prestatie geweest zijn.. 
Dinsdagavond volgt de derde wedstrijd tegen Quick ook in Amersfoort. Waarna Neptunus iets meer dan een week geduld moet hebben voor het vervolg want het volgende weekend is de ploeg vrij.