Blijdorp speelt over 1 jaar op dit weiland

11 May 2018, 00:15 uur
Sport
mainImage
Digitaal Dagblad
Afbeelding is niet meer beschikbaar

Dit weiland langs de A20 is over een jaar het nieuwe complex van de voetbalvereniging Blijdorp, die daarmee na jaren afwezigheid op de oude locatie naast het CBR terugkeert. Maar nu wel solo. Wat dat betreft is de zelfstandigheid aan de Energieweg Blijdorp de laatste (kleine) tien jaar goed bevallen. Het kwam daar in de plaats van Noorderkwartier, dat ophield te bestaan. Maar het werd er inmiddels wel te klein.

Met ingang van het seizoen 2019-2020 speelt het daarom zijn wedstrijden weer aan de Noorderbocht op vertrouwde grond, die daar jarenlang braak heeft gelegen. Woningbouw was er - zo pal naast de rijksweg - immers niet mogelijk. De voorspelling van de planning van een jaar is van sportwethouder Adriaan Visser zelf. Hij maakte ook de foto van het weiland.

Als Blijdorp als buur van de honkbalclub Neptunus vertrokken is, nemen de hockeyclub Delfshaven en de voetbalclub Steeds Hooger de accommodatie aan de Energie over. Delfhaven speelt nu afwisselend zijn jeugdwedstrijden op het Lloyd Multiplein en op Varkenoord. Terwijl Steeds Hooger aan de Kanaalweg slechts één veld heeft.