Bondscoach Frank de Boer: de topvorm was er niet

11 October 2020, 21:09 uur
Sport
mainImage
ANP
Frank de Boer.

Frank de Boer vond het puntenverlies van Nederland in de Nations League tegen Bosnië en Herzegovina (0-0) onnodig. "Als je vijf 100 procent kansen krijgt, moet je er zeker één maken. Dat is de wet van topvoetbal. De topvorm was er niet", zei de bondscoach bij de NOS.

Het spel van Oranje viel tegen, al waren de eerste minuten nog wel aardig. De Boer: "Ik vond dat we goed startten. Op de rechterkant hadden we via Denzel Dumfries steeds dreiging. Daar lag veel ruimte. In de voortzetting had het beter gekund. Ik kan niet zeggen dat het baltempo te laag lag. Het is lastig als ze zo gegroepeerd spelen."

Pas in het laatste kwart van de wedstrijd kwam Bosnië onder druk te staan en werden wat kansen gecreëerd. Dat was voor een deel te danken aan invaller Steven Berghuis, die Donyell Malen na 70 minuten verving. "Hij heeft het heel goed gedaan. Of ik dan achteraf baal? Misschien wel. Ik denk dat mijn keuze is te rechtvaardigen. Berghuis heeft laten zien dat het ook een andere keuze had kunnen zijn."

De Boer vindt niet dat er reden is tot paniek. "We waren hier graag met een overwinning weggegaan. Veel mensen denken dat we zo maar even over Bosnië heenlopen. Zij hebben uit tegen Italië ook gewoon 1-1 gespeeld. Natuurlijk is het teleurstellend. Ik moet altijd eerst naar mezelf kijken. Dus dit kunnen we in eerste instantie mij aanrekenen."


Door: ANP