Brad van Hoeven wéér de gevierde Spartaan

12 October 2019, 18:24 uur
Orange Pictures

Jong Sparta Rotterdam heeft vandaag met 1-0 gewonnen van Kozakken Boys. Brad van Hoeven was de gevierde man aan Spartaanse zijde, hij maakte het enige doelpunt van de wedstrijd.

Kozakken Boys trad zonder voormalig Sparta-spelers Royston Drenthe en Mark Veenhoven aan op Het Kasteel, waar Jong Sparta al vroeg in de wedstrijd het heft in handen nam. Uit een voorzet van Karim Loukili kon Brad van Hoeven tegendraads binnenkoppen en zette zo de 1-0 op het scorebord. Niet veel later was het Mo Tahiri die de ploeg van Jeroen Rijsdijk op 2-0 leek te zetten, maar hij stond buitenspel. Na de openingsfase waren er geen grote kansen meer voor beide ploegen en dus kon Jong Sparta met 1-0 de rust opzoeken.

De tweede helft begon met wat kansen heen en weer, al was het met name Kozakken Boys dat nadrukkelijk opzoek ging naar de gelijkmaker. Tweemaal trof een vrije trap van Yasin Ouja de vuisten van Michael Fabrie, die uitstekende wedstrijd keepte. Buiten standaardsituaties van Kozakken Boys waren er weinig kansen op Het Kasteel en dus kon Jong Sparta drie punten bijschrijven op de ranglijst.