Bradly van Hoeven 'de man' van Jong Sparta

31 August 2019, 20:22 uur
Orange Pictures

Een perfect uitgespeelde counter, geregistreerd door invaller Ayoub Boukhari, leidde twintig minuten voor tijd tot Jong Sparta's eerste zege van het seizoen: 2-1. Een treffer, die op aangeven van Karim Loukili koelbloedig werd afgerond door Bradly van Hoeven, die ook al verantwoordelijk was geweest voor de 1-1 direct na rust na diens van richting veranderde inzet.

Een zeker na rust verdiende zege op Quick Boys, dat vijf minuten voor rust nog op een 0-1 voorsprong kon bogen, nadat een eveneens van richting veranderde en discutabele vrije trap van Marc de Kruijs doelman Michael Fabrie had verrast.

Ondanks het openingsoffensief van Quick Boys kwamen de Katwijkers slechts tot enkele, nauwelijks gevaarlijke mogelijkheden, maar zag Sparta's linkerspits Karim Loukili daarentegen zijn felle schuiver op de buitenkant van de paal belanden. Weliswaar zag Jesper de Vré een kopbal rakelings over gaan en een keer stijlvol gepareerd door doelman Michael Fabrie, daar tegenover stond de indraaiende inzet van rechtsback Boyd Reith, die Quick Boys-doelman Joey Ravensbergen ternauwernood uit de hoek kon tikken.

Even voor tijd werd Chima Bosman nog met een rode kaart van het veld gestuurd, nadat hij de doorgebroken Karim Loukili had vastgegrepen. Met veel inzet en wilskracht kwam de voorsprong van Jong Sparta, mede door sterk verdedigen van invaller Lorenzo Fonseca, in de slotfase nooit echt meer in gevaar, waardoor de eerste zege van het seizoen op Het Kasteel kon worden bejubeld.

Opstelling Jong Sparta: Fabrie, Reith, Brute (37. Soares Fonseca), Aberkane, Heuvelman (81. Cardi-Wong-Si-Kwie), Meerstadt, Van Hoeven, Sanches (46. Boukhari), Tahiri, Mijnans, Loukili.