Bram de Bruin (Capelle) flikt 't in Volendam

12 May 2019, 00:50 uur
Sport
mainImage
Orange Pictures
Bram de Bruin

Capelle heeft de stoutste verwachtingen waar gemaakt door in het close Volendam, waarvan oud-Feyenoorder Coen Moulijn ooit zei ‘daar heb je al verloren als je in de bus in de verte het dorp ziet’, drie punten te vervreemden.

Matchwinnaar was Bram de Bruin, op wie op de terugreis de gekste pogingen schijnen te zijn uitgevoerd om hem zo snel mogelijk dronken te krijgen, zo blij en zo dankbaar waren de Capellenaren met de schaarse maar alles overheersende 0-1 zege in het palingdorp. Het gerucht gaat dat de bus een plasstop heeft moeten maken.

Het dorp Volendam huilt nog, ook de toekijkende zangers, want Ter Leede profiteerde voor de tweede keer in de laatste twee maanden van een zeperd van Volendam en staat opnieuw op de eerste plaats, omdat het uitgekookte Jodan Boys geen vin meer verroert, vakantie houdt zonder op vakantie te zijn en zich alleen nog wenst druk te maken als straks de nacompetitie begint.

De goal van Bram de Bruin viel na rust. Hij ontving de bal als een postbode op het middenveld en dacht: ik ga soleren. En die solo werd indrukwekkend. Niet alleen door de schoonheid, maar ook door het geluk dat bij schoonheid hoort en het slotstuk was dat hij in het strafschopgebied ook nog eens twee verdedigers omspeelde. De keeper hoorde toen alleen nog de muziek van de verdronken visser.

Dat Capelle in the winning mood was wist men tot in de Oostgaarde, maar niet dat in de kansenberekening van de laatste drie wedstrijden een overwinning op Volendam was meegerekend. Deze drie punten zijn dus een extraatje, maar geven wel een enorme boost aan het zelfvertrouwen en maken de allerlaatste wedstrijd van het seizoen tegen Spijkenisse alleen maar nog interessanter.

Spijkenisse moet dus – zoals de zaken er nu voorstaan – de nacompetitie in, want het werd zoals was voorspeld afgedroogd door Feyenoord dat vrijuit speelt, weliswaar geen prijs kan winnen, maar het wel leuk vindt om elke club erop te blijven wijzen dat er met de Rotterdammers niet valt te spotten en dat zij dit seizoen slechts als een sabbatical year zien om in 2019-2020 op het nieuwe hoofdveld toe te slaan en de 3e divisie te bereiken. Als er dan ook nog een redelijk compromis gevonden kan worden met het betaalde voetbal heeft Feyenoord, zij het verlaat, alsnog zijn Jong Feyenoord in de piramide en kan de zeperd van Van Geel-Gudde de geschiedenisboeken in.