Capelle en Smitshoek delen 5e plek

6 October 2019, 15:54 uur
Bart Deprez (Smitshoek)

Capelle heeft zich via een 2-0 zege op Zwaluwen naar een aantrekkelijke met DHSC en Smitsoek gedeelde vijfde plaats gemanoeuvreerd. De Jelle Pollemans-enclave was negentig minuten lang heer en meester en verspreidde de bevestigende doelpunten over twee helften. De producenten waren Luuk Kraaijveld en Jerry Scholman.

Beide teams eindigden de wedstrijd met 10 man. Wat dat betreft eiste scheidsrechter Kuijntjes alle aandacht voor zich op, want hij gaf in een verdere brave wedstrijd ook nog vijf keer geel. De Capellenaar Boris Letterie ergerde zich er het meest aan. Vooral toen hij kort voor rust ten val werd gebracht en Kuijntjes dit onbestraft liet. Daar zei hij vervolgens iets van en dat hoorde Kuijntjes wel. Rood.

Het merendeel van de kansen voor rust was voor Capelle. Joseph Gonçalves, Jerry Scholman, Boris Letterie, Luuk Kraaijeveld en Julian Agatowski – ze hebben  een voor een in redelijke ideale posities het bange gezicht van Zwaluwen-doelpunt Marc van Splunter in het vizier gehad, maar uiteindelijk was het alleen Kraaijeveld die in de 18e minuut prijs kopte.

Met het vooruitzicht van tien man slachtofferde de technische staf doelpuntenmaker Kraaijveld voor een extra verdediger, maar in de 48e minuut had scheidsrechter Kuijntjes het spelersvolume alweer in balans gebracht. Marciano Bruma van Zwaluwen scheen te hebben nagetrapt. Het had overigens verder allemaal geen invloed op de basissterkte, want Capelle was en bleef de baas.

Wel was er één keer een narrow-escape, waarbij men nu nog weet hoe Capelle-doelman Massimo van Ewijk meester van de situatie kon blijven. Eerder daarvoor had Jelle Pollemans de bal tegen de paal gekopt na een vrije trap van Eric Jansen. Zwaluwen had hem even uit het zicht verloren en dat kan dodelijk zijn. Het vonnis kwam toch, maar tenslotte door Jerry Scholman.

Feyenoord

DUNO is ook na het duel tegen SC Feyenoord koploper van de hoofdklasse A. In een spectaculair duel boog de ploeg uit Doorwerth na rust een 1-2 achterstand om: 3-2. De Rotterdammers zakten daardoor naar een positie die ze zich van de laatste jaren niet meer kunnen herinneren. Vijf schamele punten uit zes wedstrijden is een onwaardig moyenne.

In de tiende minuut was het al raak voor DUNO via Shapoul Ali met een kwartier later de gelijkmaker toen DUNO-keeper Patrick ter Mate Khalid Rahli onderuit haalde. Het kostte hem geel en een doelpunt. Weliswaar kreeg hij nog een hand tegen de inzet van Quincy Oosterom maar de bal ging toch over de lijn.

Na opgelegde kansen voor Koen Huntelaar en Grot viel de derde goal van de middag ook achter Ter Mate. Tim Schoonheijm schoot een rebound binnen: 1-2. Na rust kreeg DUNO kansen op de gelijkmaker , maar het duurde tot de 75ste minuut voor de gelijkmaker viel. Invaller Roy Talsma legde een vrije trap op het hoofd van verdediger Jansen: 2-2. Even daarvoor zag vader Mike Obiku hoe zijn zoon een fraaie omhaal in de handen van Ter Mate schoot.

Ook bij de derde Doorwerthse treffer stond Talsma aan de basis. Hij stuurde Grot diep, de aanvaller maakte geen fout en schoot ijskoud de winnende treffer binnen: (3-2). Het was een moment dat Feyenoord-trainer Raymond Frehe moet hebben gedacht dat hij gek werd.

Smitshoek

Smitshoek behoudt de ongeslagen reeks in de hoofdklasse A. Ook bij FC Rijnvogels bleef de ploeg van trainer Richard Middelkoop zaterdagmiddag overeind. Smitshoek opende in de beginfase de score door Bart Deprez, maar al snel kregen de gasten het moeilijk. FC Rijnvogels ging fanatiek op jacht naar de gelijkmaker. Die viel in de 60ste minuut en kwam op naam van Jaap van Duijn. In de slotfase kreeg de thuisclub nog enkele mogelijkheden op de winst, maar Smitshoek hield knap stand: 1-1.