Curaçao Neptunus behaalt 10e overwinning

22 May 2021, 18:04 uur
Sport
mainImage
Daantji, de belangrijkste man

door Jan van der Sande
 
Ondanks het slechte weer kon DSS/Kinheim thuis Neptunus in Haarlem ontvangen. Na de grote zege afgelopen donderdag wonnen de Drietanders opnieuw ondanks een moeizame start. 3-9. Twee van de vier wedstrijden in de Hoofdklasse vonden geen doorgang vandaag.

Startend werper Orlando Yntema maakte in de 2e inning met volle honken schijn volgens de plaatumpire. Hierdoor nam de thuisploeg een 1-0 voorsprong. De beslissing werd volop aangevochten, maar de drie scheidsrechters namen na beraad de call niet terug.

De aanval van Neptunus nam een beurt later wraak. Er kwamen zeven man aan slag en er werd vier maal gescoord. DSS/Kinheim kon nog iets terug doen, maar een inning later gingen de mannen van coach Ronald Jaarsma weer vrolijk verder. Ditmaal was het vooral de triple van Shaldimar Daantji die de doorslag gaf want de stand veranderde van 2-4 naar 2-9.

Laatstgenoemde was de grote man aan slag met 4 uit 5 en twee binnengeslagen punten. Hij toonde aan dat de liesblessure hem niet meer hindert. Totaal sloeg Neptunus 14 hits, scoorden 9 maal en waren verdedigend opnieuw foutloos.

De laatste drie slagbeurten kregen achtereenvolgens Kevin Bakker, Misja Harcksen en Berry van Driel de taak om de voorsprong vast te houden. Alleen in de laatste inning deed de thuisploeg nog iets terug maar met een 3-9 stand konden de knuppels ingepakt worden.

Zondag om 14.00 uur volgt de laatste wedstrijd in deze driekamp. Plaats van handeling het Familiestadion aan de Abraham van Stolkweg. Aanvang 14.00 uur.