Curaçao Neptunus behaalt weer een monsterzege

12 May 2021, 11:25 uur
Sport
mainImage
Robert C. Bos
Kemp leeft zich uit

door Jan van der Sande

Afgelopen zaterdag werden er drie wedstrijden in de Hoofdklasse afgelast. Gisteravond stonden ze opnieuw gepland. Echter alleen in Amersfoort ging de wedstrijd Quick tegen Neptunus door. De thuisploeg was geen partij voor de Drietanders. Eindstand na 7 innings: 1-17.

Bij de eerste twee wedstrijden van dit drieluik nam Quick telkens een voorsprong. Maar dat was beide keren van korte duur. Nu kwam Neptunus voor het eerst aan slag en de Drietanders profiteerden direct van het feit dat hun startende werper beslist geen enkele controle had. In drie slagbeurten gaf hij niet minder dan zeven vrije lopen weg. Logisch dat de coach snel op zoek ging naar een opvolger. De achterstand was toen al  opgelopen naar 0-7.

Totaal zag Neptunus net als afgelopen zondag vijf verschillende werpers tegenover zich. Alleen de laatste twee kregen geen punten tegen. Dat was een schrale troost want hun drie voorgangers hadden al 17 runs moeten incasseren. Dit gebeurde door even zovele hits. Met het schamele aantal van drie honkslagen kon Quick eenmaal tegenscoren. Na iets meer dan twee en een half uur kon de terugreis naar Rotterdam beginnen. Het heen en weer rijden naar Amersfoort had langer geduurd dan de wedstrijd.

Aanvallend leefden alle spelers van Neptunus zich uit. Dwayne Kemp met 4 uit 5 (waaronder een homerun) en Roger Bernadina met 3 uit 5 (ook een homerun) waren de grootste kwelgeesten voor de zwakke tegenstander. Samen zorgden zij voor 9 binnengeslagen punten. Verder sloegen Benjamin Dille en Quintin Cuba respectievelijk 3 en 2 hits. Louie Sienders debuteerde als catcher en pakte ook zijn honkslag mee bij dit eerste optreden.

Kaj Timmermans gooide de eerste vijf innings, hij moest slechts twee honkslagen incasseren en kreeg de verdiende win op zijn naam. Elton Koeiman maakte het karwei af.

In het komende weekend staan de drie wedstrijden tegen Hoofddorp Pioniers op het programma. Hemelvaartsdag en zondag wordt er uit gespeeld. Zaterdagmiddag in Rotterdam. De wedstrijden beginnen allemaal om 14.00 uur.