Curaçao Neptunus lijdt grote nederlaag

16 May 2021, 17:24 uur
Sport
mainImage
Coach Jaarsma schrikt van wissel

door Jan van der Sande

In de derde wedstrijd tegen Hoofddorp Pioniers raakte Neptunus zijn ongeslagen status kwijt. De Angstgegner van de Rotterdammers stoomde door naar 12-6 zege. 

In de derde inning nam de thuisploeg een snelle 1-0 voorsprong. Een beurt later antwoordde Neptunus zoals de laatste tijd gebruikelijk door viermaal te scoren. Echter wat hierna gebeurde heeft men de afgelopen jaren maar weinig gezien. Ronald Jaarsma wisselde pitcher Misja Harcksen voor rechsthander Kaj Timmermans. De opvolger was echter niet in staat om controle op zijn worpen te krijgen. Hij gaf twee vrije lopen weg, kreeg twee hits tegen en zag vier tegenstanders over de thuisplaat komen.

Opnieuw wisselde Jaarsma van pitcher. Ditmaal kwam Kevin Bakker. Ook zijn controle leek nergens op. Via vier maal vierwijd en twee honkslagen scoorde Pioniers nogmaals maar liefst zesmaal. Ook hij moest daardoor na 32 pitches de heuvel verlaten. Nu werd die taak overgedragen aan routinier Elton Koeiman bij die grote achterstand. Nog was de drift van Pioniers niet tot een einde gekomen zij het dat Elton nog maar één run tegenkreeg. Tussenstand nu 12-4.

Na acht overwinningen had Neptunus slechts elf runs moeten incasseren, nu kregen ze dat in één enkele slagbeurt tegen.    

Het was logisch dat deze stand na vier innings de eerste nederlaag voor de koploper zou betekenen. In de zevende beurt waren het hits van Dwayne Kemp, Gregory Muller en Quintin de Cuba die twee punten opleverden, maar daar bleef het bij. Pioniers sloeg slechts één hit meer dan Neptunus (13 om 12), maar de 10 vrije lopen maakten het verschil.

Aanstaande weekend staat het drieluik met DSS/Kinheim op het programma. Zowel donderdagavond als zondagmiddag speelt men op de Abraham van Stolkweg. Zaterdagmiddag is dat in het Pim Mulier stadion in Haarlem.