Dagblad010 | Curaçao Neptunus walst over Storks heen
mainImage

Curaçao Neptunus walst over Storks heen

Yntema, weer erg sterk op de heuvel
1 mei 2021, 23:33 uur
Sport

door Jan van der Sande

Nadat donderdagavond al een duidelijke 8-0 zege op het bord kwam viel die score uiteindelijk in het niet bij het resultaat van wedstrijd 2. Na zeven innings konden de knuppels ingepakt worden nadat zij goed door Neptunus waren gebruikt. Eindstand 18-1.

Ja, 18-1.

Twee slagbeurten had de club uit Kijkduin nog de illusie dat er wat te halen viel, maar vervolgens kwam de Neptunus-machine een beurt later op gang. Vier hits, twee vrije lopen en een geraakt werper bezorgde de mannen van Ronald Jaarsma een 5-0 voorsprong. Storks kon eenmaal iets terugdoen, maar in het gelijkmakende deel van die vierde inning scoorden de Drietanders opnieuw vijf maal. Hoogtepunt hierbij was de driepunten-homerun van Quintin de Cuba.

De honger naar punten was nog lang niet gestild. Vijf hits brachten ditmaal zes Neptunianen over de thuisplaat. Het hoogtepunt hierbij was de verre driehonkslag van Dashenko Ricardo. De vele wissels die coach Eugene Henson doorvoerde op de heuvel maakte geen enkel verschil. In de zesde inning kwamen de twee laatste runs op het bord om de achttien vol te maken.

Kevin Kelly mocht in de zevende slagbeurt nog de sterke Orlando Yntema op de heuvel vervangen. Hij kreeg slechts drie man tegenover zich die allen met een strike out naar de dugout teruggestuurd werden.

Aan Neptunus-zijde zagen wij nog het debuut van de 17-jarige Faas Sluijter (zoon van Jeroen Sluijter die 670 wedstrijden in de Hoofdklasse speelde) op het tweede honk. De jongeling kwam later met 4 wijd ook aanvallend nog goed tevoorschijn en scoorde uiteindelijk het laatste punt op de klap van Dudley Leonora. Totaal sloeg de thuisclub 13 honkslagen.

Morgen, zondag 2 mei, is de laatste wedstrijd van dit drieluik in Kijkduin, aanvang 15.00 uur.