Curaçao Neptunus winnaar en weer koploper

10 May 2019, 13:15 uur
Sport
mainImage
Screenshot You Tube
Diegomar Markwell

door Jan van der Sande

Curaçao Neptunus heeft de koppositie herpakt door een nederlaag van Pirates en een eigen overwinning op Pioniers in een vanwege een hoosbui gestaakte thuiswedstrijd. Omdat de umpire hiertoe in de vijfde inning moest besluiten gold Neptunus toch als geldige winnaar, omdat het inmiddels een ruime voorsprong had opgebouwd (9-2). Diegomar Markwell won daardoor zijn zesde wedstrijd al van dit seizoen.

De eerste wedstrijd tussen Neptunus en Pioniers begon in Rotterdam onder ideale omstandigheden. Toch was er zat twijfel want Buienradar gaf aan dat er vanuit het zuiden veel regen op komst was.

Op de heuvel bij de mannen uit Hoofddorp zag men een nieuweling: Yassir Lachkar. Dit betekende een groot verschil want bij de thuisploeg stond de geroutineerde Diegomar Markwell aan de start, die overigens direct al in de eerste slagbeurt drie honkslagen moest toestaan die twee runs opleverden.

Al snel hierna bleek dat de debutant niet opgewassen was tegen de sterke slagploeg van de Drietanders. Vijf hits, waaronder een tweepunten homerun van Gianison Boekhoudt, brachten vijf Neptunianen over de thuisplaat. Toch bleven de tegenstanders erin geloven want zij trakteerden de landskampioen op totaal acht honkslagen, maar niet eenmaal leverden die een run op.

Onder leiding van Shaldimar Daantji (3 uit 3), Stijn van der Meer en Dwayne Kemp (beiden 2 uit 3) bleven er maar honkslagen van de Rotterdamse knuppels komen. Totaal werden het er twaalf waarvan vooral de tweede homerun Van Boekhoudt bewondering oogstte.

En toen openden zich de hemelpoorten.

Zaterdag om 14.00 uur is wedstrijd twee gepland in Hoofddorp, zondag op datzelfde tijdstip de laatste van dit drieluik aan de Abraham van Stolkweg.