Curaçao Neptunus wint moeizaam en blijft koploper

7 May 2021, 11:51 uur
Sport
mainImage
Neptunus
Dwayne Kemp leefde zich uit

door Jan van der Sande

In Rotterdam kreeg Neptunus in het tweede drieluik van de competitie Quick op bezoek. Een week eerder had de ploeg uit Amersfoort tweemaal het onderspit gedolven tegen DSS. Ditmaal begonnen zij heel sterk maar stonden aan het eind van de wedstrijd toch met lege handen, want Neptunus sloeg laat toe. Eindstand 7-2.

Diegomar Markwell werd vanaf het begin goed onder vuur genomen. Via een verre triple van Taylor Clemensia was het Brian Biezen die zijn teamgenoot in staat stelde te scoren. Lang bleef deze stand staan. Neptunus had aanvallend geen antwoord. Quick sloeg de ene hit na de andere en het was daarom ongelooflijk dat zij pas in de zesde inning hun voorsprong verdubbelden. Diegomar werd gewisseld, hij had niet minder dan 8 hits moeten incasseren. Verdedigend had Neptunus het goed voor elkaar zodat de achterstand niet groter werd.

In die zesde slagbeurt kon Neptunus eindelijk iets terugdoen. Roger Bernadina scoorde op een verre klap van Quintin de Cuba. Quick ging wisselen van werper en dat werd hun ondergang. Totaal kwamen er in korte tijd niet minder dan vier verschillende pitchers naar de heuvel. Maar de Drietanders waren eindelijk los. Vooral Dwayne Kemp leefde zich uit met twee verre klappen. Zo werd uiteindelijk de 1-2 achterstand omgezet in een 7-2 voorsprong. Aan het eind van de ontmoeting had Quick toch nog één honkslag meer dan Neptunus, maar de vier fouten die zij maakten werden hen fataal.

Kevin Bakker kwam in de zevende inning Diegomar Markwell opvolgen. Hij werd uiteindelijk de winnende werper. Kevin Kelly was de laatste twee slagbeurten alweer voor de derde maal deze competitie het slot op de deur. De uitslag doet denken aan een simpele zege maar de Amersfoorters hielden lang stand en leken voor een verrassing te gaan zorgen.

Zaterdag is de eerste return waarna zondag de derde wedstrijd weer op de Abraham van Stolkweg wordt gespeeld. Helaas nog steeds zonder publiek.