Dagblad010 | Curaçao Neptunus wint seizoensopening met grote cijfers
mainImage

Curaçao Neptunus wint seizoensopening met grote cijfers

Diegomar Markwell hield Storks van scoren af
30 april 2021, 23:21 uur
Sport

door Jan van der Sande

De vaderlandse honkbalcompetitie is eindelijk van start. Voor Neptunus met een uitwedstrijd op eigen terrein. Tegenstander Silicon Storks uit Kijkduin beschikt nog niet over een lichtinstallatie. De Drietanders namen snel een 2-0 voorsprong maar daar bleef het lang bij. Uiteindelijk konden zij - onder ideale, maar koude omstandigheden - pas aan het eind van de wedstrijd de stand naar 8-0 opvoeren.

In de tweede slagbeurt kwam Roger Bernadina, de ex-Major Leageur speelde in 2007 eerder voor Neptunus, met een vrije loop op het honk. Hierna was een daverende homerun van Gianison Boekhoudt die de stand op 0-2 bracht. In de vierde inning kwam er een derde punt bij, maar ondanks de vele mensen die op de honken kwamen bleef die stand lang op het bord staan.

Diegomar Markwell hield Storks van scoren af. Hij werd goed gesteund door een foutloos spelend veld. In de zevende beurt nam Misja Harcksen het pitchen over. Nog eenmaal bereikten de tegenstanders van Neptunus het derde honk, maar zij wisten niet te scoren. De mannen van Ronald Jaarsma kregen eindelijk goed vat op de vierde werper. Zeven hits tezamen met vijf vrije lopen leverden 5 punten op zodat de einduitslag 0-8 werd.

Zaterdag volgt wedstrijd twee ook in Rotterdam (14.00 uur), waarna zondag het drieluik eindigt bij Storks om 15.00 uur.  

  


Foto: Screenshot You Tube